✅ Gratis gekoelde bezorging in heel NL ✅ Voor 12 uur besteld, morgen in huis ✅ Nu ook levering op maandag mogelijk

Brabantse worstenbroodjes bij Den Elzen in Noordwijk

worstenbrood worstenbroodjes noordwijk warmond

Sinds enige tijd verkoopt kaasspeciaalzaak Den Elzen in Noordwijk onze Brabantse worstenbroodjes. Begin dit jaar droeg eigenaar Peter de zaak over aan de Brabantse Charlot van der Leest. We maken kennis met haar én haar liefde voor Brabants worstenbrood.

Van dj naar eigenaresse van een kaasspeciaalzaak? Leg eens uit.
“Op mijn veertiende ben ik begonnen als dj Miss Charly. Al snel trad ik op in binnen- en buitenland. Een fantastische tijd, maar na tien jaar voelde ik: ik wil wat anders. Inmiddels was ik al uit Brabant verhuisd naar Noordwijk, en leek het me leuk om bij de kaasspeciaalzaak te gaan werken.

Ik solliciteerde in 2018, werd aangenomen en daarna ging het snel. In 2018 vroeg Peter of ik het bedrijf over wilde nemen. Ik zei letterlijk: ‘nee joh, ik ben 25, hoe kan ik nu een zaak met 10 man personeel overnemen?’ Maar Peter was serieus, en ik ging er goed over nadenken. In januari was het zover: ik nam de zaak over.”

Hoe bevalt het je als eigenaresse?
“Erg goed. Ik heb totaal geen spijt van mijn keuze. In deze zaak kan ik mijn liefde voor lekker eten en het bourgondische leven kwijt. Want naast kazen verkopen we ook lekkere wijnen, noten, vleeswaren en diverse broodjes, waaronder dus worstenbroodjes. Ik voel me hier op mijn plek.”

Wat heb jij met Brabant en worstenbroodjes?
“Ik kom zelf uit Brabant en ik ben heel bourgondisch opgegroeid. Lekker tafelen met familie en vrienden, onder het genot van een wijntje en kaasje, daar geniet ik van. En op feestdagen en in de weekenden hadden mijn ouders altijd wel worstenbroodjes in huis.

Toen ik in Noordwijk kwam wonen, reed ik regelmatig naar mijn bakker in Brabant om worstenbroodjes in te slaan. Het is dus extra leuk dat ik ze nu in mijn eigen winkel verkoop.”

Waarom past het worstenbroodje goed in jouw assortiment?
“Het is origineel, ambachtelijk bereid en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. En een worstenbroodje smaakt heerlijk bij de borrel. Voor klanten is het natuurlijk leuk dat ik als Brabantse erover kan vertellen. En zo ervaar ik dat ook: ik kan echt iets van mezelf kwijt in de zaak.”

En nu het eindoordeel. Hoe smaken ze?
“Ze zijn heerlijk! En ook de Noordwijkers zijn enthousiast. Ik hoor regelmatig klanten zeggen dat ze niet meer naar Brabant afreizen sinds ze deze worstenbroodjes hebben ontdekt. Dat is toch het mooiste compliment dat je kan krijgen?”

Peter den Elzen Kaas & Delicatessen
Sint Jeroensweg 2-A, 2201 NW, Noordwijk
071 362 0169
www.denelzennoordwijk.nl

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd