Worstenbrood opwarmen, hoe doe je dat?

worstenbrood opwarmen

Worstenbrood opwarmen kan in een koekenpan of oven en met een beetje handigheid zelfs op de BBQ. Wij eten zelf worstenbrood het liefste warm maar koud kan ook gewoon.

Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als ze bevroren zijn geweest en daarna opgewarmd zijn. De korst is dan lekker een beetje krokant. Met onderstaande instructies is het opwarmen van worstenbrood een peulenschil.

Stop worstenbrood nooit in de magnetron. Dat is misschien wat sneller maar komt de smaak en kwaliteit niet ten goede!

Bevroren worstenbrood opwarmen

Wij hadden vroeger thuis altijd worstenbrood in de diepvries. Na het stappen of op zondag met een kopje soep konden we dan altijd worstenbroodjes opwarmen als we daar zin in hadden.

Ingevroren moeten de worstenbroodjes circa 13 minuten in een oven van 170°C. Iedere oven is weer anders, als je 1 broodje proeft weet je of de rest al warm genoeg is.

Worstenbrood opwarmen (kamertemperatuur)

Als de worstenbroodjes niet bevroren zijn maar op kamertemperatuur dan hoeven ze niet zo lang in de oven. Verwarm de oven voor op 170°C en leg de broodjes circa 8 minuten erin.
Opwarmen van de worstenbroodjes mag op een bakplaat of gewoon op het rooster een beetje in het midden van de oven.
Smakelijk eten!

Worstenbrood opwarmen BBQ

Op de BBQ je worstenbrood opwarmen klinkt gek maar is reuze handig als je bijvoorbeeld op de camping zit en je oven niet meer in de dakkoffer paste. De truc is de worstenbroodjes in zilverfolie in te pakken en zoveel mogelijk indirecte hitte op de BBQ te geven. Door de zilverfolie wordt het brood ook niet zo krokant mocht dat je voorkeur hebben.

Worstenbrood opwarmen in een Airfryer

Dit klinkt misschien niet meteen logisch maar wij krijgen van verschillende liefhebbers tips dat dit het beste resultaat oplevert. Probeer het zelf: bevroren 11 minuten op 160 graden, ontdooid 6 minuten op 160 graden.

Worstenbrood opwarmen in een Combi-steamer

De echte professionals onder ons warmen de broodjes gewoon op in de combi steamer. Hiermee krijg je de broodjes lekker knapperig zonder dat ze uitdrogen. Vanuit de koeling / ontdooid:

  • 5 minuten
  • 170 graden hete lucht / 30% stoom toevoegen

TIP: Bestel je worstenbroodjes online

De Bakkende Brabander levert in heel Nederland vers gebakken worstenbrood. Wij maken de worstenbroodjes in onze bakkerij en gebruiken scharrelvlees en de lekkerste ingrediënten.

Worstenbrood bestellen

Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over hoe je worstenbrood opwarmt. De een houdt van krokant, de ander van zacht. Kijk ook eens bij deze bakkers en thuiskoks:

De Bakkende Brabander Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste acties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

worstenbrood bestellen