✅Gratis gekoelde bezorging in heel NL ✅ Nu ook levering op maandag mogelijk.

Appelbollen: ze zijn er weer!

Het verhaal achter de Appelbol 

Vroeger werd de appelbol gegeten gedurende de feestdagen, dat was toen nog een echte luxe. Nu wordt een appelbol vaak gegeten als nagerecht of in de ochtend bij de koffie.  In bepaalde delen van België wordt deze lekkernij nog steeds veel op ‘Verloren maandag’ gegeten, de maandag na Driekoningen👑 

En niets leuker om een traditie voort te zetten toch?!
En wij denken “waarom alleen in die tijd?”

 

De appel  

Voor de vroege rassen begint de appelpluk 🍎 al in augustus en deze kan doorlopen tot in oktober.  Appels worden geplukt als de pitten rijp zijn, maar zijn pas eet rijp als het vruchtvlees op smaak is.  Vers geplukte appels zijn vaak nog een beetje zuur en hard. Appels krijgen dus rusttijd om op smaak te komen.

 

Onze Appelbol  

Voor onze appelbollen maken we gebruik van de stevige, sappige en friszure Jonagold appel. De appels zijn gevuld met heerlijk amandelspijs. Het jasje is van bladerdeeg met als finishing touch een kaneel-suiker korstje. Lekkerrrrr! 

Nu te bestellen!  

Geniet nu nog even van de nazomer 🌞, want de herfst 🍁🍂 is al onderweg. Genieten met een grote G na een lange herfstwandeling of als toetje. Hét verwenmoment voor de komende wintermaanden! 🔥  ⛄😋 

BESTEL APPELBOLLEN

Let op; De Appelbol is een seizoensproduct. Ze zijn tijdelijk in ons assortiment opgenomen, dus wees op tijd met bestellen! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd