Worstenbrood opwarmen, hoe doe je dat?
Worstenbroodjes opwarmen kan in een koekenpan of oven en met een beetje handigheid zelfs op de BBQ. Zelf eten wij worstenbrood het liefste warm, maar koud kan ook gewoon (behalve de vegetarische variant).
Persoonlijk vinden wij ze het lekkerste als ze bevroren zijn geweest. Laat ze rustig op kamertemperatuur komen en doe ze daarna kort in de oven. De korst wordt dan lekker krokant. Met onderstaande instructie is het opwarmen van een Brabants worstenbroodje een peulenschil.
Stop een worstenbroodje nooit in de magnetron. Dat is misschien makkelijk en snel, maar het komt de smaak en kwaliteit niet ten goede.
WORSTENBROOD OPWARMEN (LEKKERSTE OPTIE)
Als de worstenbroodjes op kamertemperatuur zijn, dan hoeven ze maar heel even in de oven. Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 7 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant.
Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven. Eet smakelijk!
WORSTENBROODJES OPWARMEN OP DE BBQ
Worstenbroodjes opwarmen op de BBQ klinkt gek, maar is reuze handig. Niet iedereen neemt namelijk z’n oven mee naar de camping in de dakkoffer.
Wikkel de worstenbroodjes in aluminiumfolie. Leg ze op de BBQ met indirecte hitte. Door het folie wordt het broodje niet heel erg krokant, maar de vulling wel lekker warm.
Bevroren worstenbrood opwarmen
Vroeger hadden wij altijd worstenbroodjes in de diepvries liggen. Als we dan thuis kwamen na het stappen of we wilden zondag bij de soep een lekker warm broodje, dan hadden we altijd wat lekkers in de buurt.
Nog bevroren worstenbroodjes moeten ca. 14 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Iedere oven is weer anders, dus proef even 1 broodje dan weet je of de rest al warm genoeg is. (kamertemperatuur heeft wel de voorkeur)
Worstenbrood opwarmen in een Airfryer
Van verschillende worstenbroodjes liefhebbers hebben wij de volgende tip gekregen voor het beste resultaat in de airfryer: ontdooid ca. 6 minuten in een voorverwarmde airfryer op 150°C
Worstenbrood opwarmen in een Combi-steamer
De professionals onder ons warmen de worstenbroodjes op in een combisteamer. Hiermee krijg je de broodjes die op kamertemperatuur zijn lekker knapperig, zonder dat ze uitdrogen.
In een voorverwarmde oven van 170°C met 30% stoom, zijn de worstenbroodjes in 5 minuten klaar! Lekkerrrr